Börja med bågskytte

Vill du prova på bågskytte?

Fem goda skäl till att börja:

  1. Du lär dig fokusera.
  2. Det är bra träning för ryggen.
  3. Du tränar upp din finmotorik.
  4. Det är en utmärkt familjeaktivitet, både barn och vuxna kan skjuta på samma skjutlinje, samtidigt!
  5. Framförallt är det roligt!

Utöver det finns det många möjliga inriktningar på skyttet. Under sommarhalvåret och utomhussäsongen kan man välja mellan att stå på långt avstånd och skjuta på tavla, eller att gå snitslade banor i skogen och skjuta på antingen djurtapeter i 2D-format med okänt avstånd, svartgula runda tavlor med känt eller okänt avstånd, eller djur i 3D-format med okänt avstånd. (Observera att jakt på levande djur är förbjudet i Sverige.) Det finns dock absolut inget tvång att tävla, även om många av oss som är bitna tycker att den delen är det bästa som finns. Bågskytte kan också uppskattas för det meditativa i att fokusera och fullfölja ett skott. Till det kommer även den härliga gemenskapen som finns i sporten.

Det finns också många skjutstilar att välja på, från långbåge där skytten har få inställningsmöjligheter på sin utrustning, till compound där inställningsmöjligheterna är i det närmaste oändliga. Däremellan finns också traditional, barebow och recurve.

Vi har som regel att man behöver gå en nybörjarintroduktion för att kunna bli medlem, om man är helt ny. Nybörjarintroduktionerna har vi två gånger per år, i januari för vårterminen och i september för höstterminen.

Vi har inte längre någon nedre åldersgräns utan det viktiga är att barnet har mognaden att förstå och följa de regler och riktlinjer som finns, samt att det orkar dra en båge. Våra barnbågar är ca 7,5 kg tunga i dragvikt. Vanligtvis brukar dessa parametrar inte vara uppfyllda förrän i 7-8-årsåldern.

Anmäl ditt intresse via mail till info@bkvildkaninen.se.
Om någon av de som ska skjuta har någon form av funktionsvariation får du också gärna berätta det i anmälan, så kan vi kanske anpassa det som går.

Vi finns i Visby skyttehall »

Välkommen!